e521a4aa f4de 4eab 8291 1cc536c90ea0 

En Miquel Macià Amengual Bauçà de ben jovenet volia ser metge "Tothom volia ser metge, qui no?" ens conta entre rialles. Aquest vilafranquer va fer carrera dins del món de la construcció fins fa set anys, quan li van proposar agafar el reconegut Forn de Sant Felip.

El seu oncle Jaume Marquès (anterior forner i propietari) va ser l'encarregat d'ensenyar-li anys de la professió en molt poc temps. Si bé mai havia pensat fer de forner, gràcies a la seva constància i habilitat amb les mans va aconseguir donar l'ensurt a aquest forn en un temps rècord.

Aquest forner utilitza la mateixa taula de treball que ja emprava el seu oncle i elabora els productes amb farina de Mallorca, com bé li van aconsellar. Si una cosa és important per ell, és seguir amb l'ofici de forner com es feia tradicionalment.

Tot i que la feina a mà perd força als forns d'avui dia, ell està convençut que és la clau per aconseguir productes que agradin i de qualitat.

"Avui en dia, l'ofici de forner és rentable, tot i que s'ha de fer molta feina" ens explica. Aquest forner s'aixeca cada matí a les 2 de la matinada per tenir el pa llest a primera hora. Tot i que no preveu que els seus fills segueixin amb el negoci familiar, en els moments d'alta demanda és la seva família qui li dóna una mà, o més ben dit dues o quatre.

En Miquel de petit recorda el seu oncle amb dues masses de pa a cada mà i llavors pensava que era impossible fer-ho ell mateix. Quina sorpresa i orgull quan es veu cada dia quan és ell qui amassa dos pans a la vegada. I és que hem d'aprendre que no hi ha res impossible per un mateix, sinó ganes de voler-ho fer.

Gràcies per seguir amb la tradició d'un ofici tan necessari dins la nostra cuina.

  

Contacte
 

Carrer Passaratx 56

Porreres, Mallorca


 Telf. +34 971 64 71 27

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

#ensaïmada #pa #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

M'agrada aquesta pàgina

keyboard_arrow_up