En Julio Servera Viedma va començar a treballar la pedra als quinze anys i per caprici de sa seva mare: "La meva mare volia un murter de pedra, i li va demanar a l'artesà Guillem "Xisques". Per a sorpresa de tots, aquest artesà li digué a la meva mare que si volia un murter m'enviés a jo al seu taller a fer-lo! I així vaig començar." Ens diu l'artesà entre rialles.

Els seus inicis foren de mosso, però gràcies al seu interès pel món del dibuix i l'arquitectura, va aconseguir aprendre tècniques i recursos artístics de manera autodidacta: "Actualment fa més de trenta-cinc anys que em dedic professionalment a la talla de pedra i no ho canviaria per res del món!".

Aquest porrerenc admet ser un privilegiat perquè es dedica al que més li agrada i mai té por a què arribi el dilluns: "Disfrut de passar-me hores davant la pedra dissenyant i creant nous productes, o treballant la història de cada peça que se'm posa al camí" ens explica en Julio.

Tot i que sempre havia pensat que la passió per aquest i qualsevol altre ofici no pot ser hereditària, en Julio recorda la figura del seu padrí jove Gerardo: "Ell era pintor i sempre em regalava blocs per dibuixar i cavallets per pintar!" ens diu aquest artista sorprès. Hi ha res més guapo que adonar-te que probablement gràcies a la teva família vas trobar la inspiració i et dediques al que més t'agrada?

 

Contacte
 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 619 70 13 75

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

 

#art #pedra #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

M'agrada aquesta pàgina

keyboard_arrow_up