18ffdab1 abcc 4f3d 8202 ad50114f1926

Fundada l'any 1957, Sa Cooperativa de Porreres reuneix a gran part dels agricultors del poble de Porreres davant la necessitat d'aconseguir preus justos i equitatius per a la comercialització de la fruita i verdura cultivada al municipi. A més a més, aquesta cooperativa també proporciona facilitats als pagesos "es fa arribar adobs, llavors, es tramiten subvencions..., en definitiva tot el que necessita el pagès per a executar la seva feina" ens diu la gerent.

Als seus inicis, la cooperativa estava dirigida majoritàriament a la comercialització de l'albercoc sec, producte de gran rellevància entre els anys seixanta i vuitanta, ja que llavors aquesta fruita només es consumia deshidratada i s'exportava arreu del món.

La sinergia amb la Unió de Cooperatives Agro-alimentàries de les Illes Balears promou accions de caràcter social mitjançant l'organització de formacions o servei d'assessorament. Per altra banda, la unió amb l’agrupació de cooperatives Camp Mallorquí, promou accions comercials conjuntes que reivindiquen el producte local.

N'Esperança és la gerent actual de Sa Cooperativa de Porreres i s'encarrega del funcionament d'aquesta entitat amb un somriure cada dia. "Tot i estar dins un món on normalment només hi havia homes, sempre m'he sentit valorada i on tots els membres de la cooperativa m'han fet costat" ens explica orgullosa després de trenta-quatre anys de dedicació a l'entitat.

Tot i l'amargor de l'actual problema d'autosuficiència a Mallorca, aquesta dona porrerenca i amb empenta és optimista: "Els joves són el futur, i el futur implica informació, formació i foment de la importància de saber valorar el producte d'aquí i la seva cadena de producció".

Quina raó tens Esperança, gràcies pel teu esforç en benefici comú i l'estima pel producte d’aquí, #deporreres.

  

Contacte
 

Instagram Cooperativa Agrícola de Porreres

Facebook Cooperativa Agrícola de Porreres

Carrer Sa Cooperativa 29

Porreres, Mallorca


 Telf. +34 971 64 71 81

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

 

#magranaagra #confitura #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

M'agrada aquesta pàgina

keyboard_arrow_up